logo hoeks barbecues

Nuttige Info

Nuttige info bij het gebruik van een barbecue!

Gebruik Houtskoolbarbecue

  • Wanneer u gaat barbecuen plaats dan de bbq op een vlakke ondergrond.
  • De kooltjes kunt u aansteken met een aanmaakblokje, met een pook kunt u de kolen mooi verdelen.
  • Na ongeveer een half uur is de bbq op de juiste grill temperatuur.De kolen of briketten beginnen dan mooi te gloeien.
  • Maak de barbecue nooit aan met spiritus, benzine of petroleum, dit kan steekvlammen verookzaken.
  • Houdt rekening met de wind, deze kan de vonkjes wegblazen.
  • Houd gepast blusmateriaal bij de hand voor een houtskoolbarbecue kan dit perfect met zand.

Gebruik Gasbarbecue

  • Wanneer u gaat barbecuen met een gasbarbecue controleer dan de datum op de gasfles.
  • Plaats de fles naast de barbecue (nooit eronder).
  • Controleer de slang op eventuele gaatjes.
  • De slang mag niet te lang zijn, ongeveer 1,5 meter wanneer deze afstand langer wordt kun je drukverlies krijgen, het vermogen van de barbecue zal hierdoor een stuk kleiner worden.

Opgepast

Let goed op met gemarineerd vlees en/of vis, dit is heerlijk op de barbecue maar door het gebruik van olie kan dit fikse steekvlammen geven.

Barbecue Ideeën

Er bestaan verschillende grill roosters. Deze hebben allemaal hun eigen voor en- nadelen. Je hebt vis roosters (V-rooster), spijlenrooster, geperforeerde plaat, en een bakplaat vlak of geribbeld. De keuze hierin is dan ook erg persoonlijk.

Ook is er een diversiteit aan tangen te verkrijgen, deze zijn onmisbaar voor het keren van de producten. Je hebt ook speciale klemtangen waar de producten tussen geklemd worden zo kan het in een keer gedraaid worden. Ideaal voor een lekker stukje vis.

Ook zijn er 1001 kruiden, hier kun je diverse smaken aan je vlees, vis of groenten geven. Zo kun je een heerlijk stukje kip toch iedere keer weer anders eten.